Klimat

Klimatförändringar ses som en av de mest kritiska miljöeffekterna och våra val av energikällor har en betydande påverkan på klimatet. Genom att förändra vårt beteende och göra aktiva val kan vi tillsammans minska samhällets klimatpåverkan.

Klimatet på jorden varierar och har gjort så i alla tider - från istider till varmare perioder. För att avgöra om klimatet ändras måste temperaturens variationer följas under många årtionden, det räcker inte med att titta på enstaka år. Den förändring som sker nu är snabbare än tidigare och till största delen människans verk. Sedan 1900-talet har jordens medeltemperatur ökat med 0,9 grader och halterna av koldioxid i atmosfären är högre än de varit på minst 800 000 år och fortsätter att öka. Den största delen av vår klimatpåverkan kommer från maten vi äter, våra resor och vårt boende. En svensk orsakar utsläpp på cirka sju ton växthusgaser per person och år. Ofta kan du göra små förändringar som ger stora effekter på dina växthusgasutsläpp.

Senast uppdaterad: 2017-08-23

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Page feedback

Page feedback

  • Posted on: 2019-06-28
  • By: Chas

TACK FÖR DIN MEDVERKAN

Berätta hur vi kan göra den här sidan bättre. Dina synpunkter är värdefulla för oss och din medverkan hjälper oss att förbättra webbplatsen.

Tyvärr kan vi inte svara på dina synpunkter här. Om du har en fråga som du vill ha svar på kan du gå via kontaktinformation.

Senast uppdaterad: 2019-06-28

Page Like